Doğum borçlanması için başvuru formu - İNDİR! - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

Doğum borçlanması için başvuru formu - İNDİR!




Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK emeklilik sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com

Değerli sigortalı;

Doğumdan Sonra Geçen Süreyi SGK'ya borçlanmak için aşağıdaki formu indiriniz.

SGK-025-Borçlanma Talep Dilekçesi (5510 SK 41 inci maddeye göre)

Formu indirdikten sonra yapılacaklar:
  1. Adınızı soyadınızı yazınız.
  2. T.C. kimlik numaranızı yazınız.
  3. Mevcut SGK sicil numaranızı ( SSK, Bağ-kur, Emekli Sandığı ) yazınız. Yani 3 sosyal güvenlik Kurumundan hangilerine ait sicil numaranız varsa onu yazacaksınız. Örneğin sadece SSK numaranız varsa SSK numarasını yazınız. Hem SSK hem de Bağ-kur varsa ikisini de yazınız. 3 sosyal güvenlik Kurumunun üçüne de kaydınız üç numarayı da yazınız. 
  4. Borçlanmayı yapmak istediğiniz tutarı yazınız. Asgariden borçlanacaksanız Asgari yazan kutucuğu işaretleyiniz. Azami rakamdan borçlanma yapacaksanız Azami yazan kutuyu işaretleyiniz. Eğer asgari ve azami rakam arasında kendi belirlediğiniz bir rakam varsa Diğer yazan kutucuğun karşına rakamla bu miktarı yazınız.
  5. BORÇLANMAK İSTENİLEN HİZMETİN / SÜRENİN NİTELİĞİ bölümünün altındaki Doğumdan Sonra Geçen Süre kısmını işaretleyiniz.
  6. BORÇLANMAK İSTENİLEN SÜRE bölümünde borçlanma hakkınızın ne kadarını ödemek istediğinizi tercih edeceksiniz. Eğer borçlanma hakkınızın tamamını kullanmak istiyorsanız Hizmetlerin / Sürelerin tamamı yazan kutucuğu işaretleyin. Belli tarih aralığını borçlanmak istiyorsanız bir alt kutuyu borçlanmak istediğiniz tarih aralığını yazarak …/…/……….. - …/…/………... tarihleri arasındaki süre kutusunu işaretleyin. Borçlanmak istediğiniz süreyi gün, ay ve yıl olarak belirtmek istiyorsanız bu bölümdeki …...  Gün  …….  Ay ……..  Yıllık süre doldurarak kutuyu işaretleyiniz.
  7. BEYAN VE TAAHHÜTLER bölümünün altındaki T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU yazısının altına borçlanma başvurusunu yapacağınız SGK müdürlüğünün adını yazınız.  EKLER: bölümüne borçlanma talep dilekçesi ile birlikte göndereceğiniz ekleri ( kimlik fotokopisi v.b. ) yazınız. Adres: Borçlanma başvuru tebligatının gelmesini istediğiniz adresinizi yazınız. En son olarak adınızı soyadınızı ve borçlanma başvurusunu yapacağınız tarihi de yazarak borçlanma talep dilekçenizi imzalayın.
Tüm bu adımları tamamladığınızda BORÇLANMA TALEP DİLEKÇENİZ hazırdır. Artık elden teslim ederek  veya posta yoluyla göndererek dilekçenizi SGK'ya ulaştırıp borçlanma başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Bundan sonra ne olacak?

SGK ortalama 1 ay içinde BORÇLANMA TALEBİNİZE yazılı olarak yanıt verecektir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK emeklilik sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com


Top