Emeklilik için eksik günlerimi çalışarak mı tamamlamam gerekiyor, isteğe bağlı olarak ödersem uygun olur mu? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı! - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

Emeklilik için eksik günlerimi çalışarak mı tamamlamam gerekiyor, isteğe bağlı olarak ödersem uygun olur mu? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!


Eksik günlerimi çalışarak mı tamamlamam gerekiyor, isteğe bağlı olarak ödersem uygun olur mu?

SORU:

Sayın yetkili, 20/01/1966 doğumluyum, 01/01/1989 SSK girişliyim. 5356 gün prim ödemem var. İncelememe göre 20/01/2017' de 5450 gün ile emekli olabiliyorum. Şu an çalışmıyorum, kalan 94 günümü çalışarak mı tamamlamam gerekiyor? İsteğe bağlı olarak ödersem uygun olur mu? Yanlış biliyorsam lütfen düzeltiniz. Ahmet S. 

CEVAP:

Ahmet bey; 01/01/1989 SSK girişiyle 5450 günden 51 yaşında 20 Ocak 2017 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Eksik 94 günü dilerseniz SSK'lı bir işte çalışarak dilerseniz de isteğe bağlı Bağ-kur ödeyerek tamamlayabilirsiniz.

Eğer isteğe bağlı Bağ-kur ödeyerek tamamlamaya karar verirseniz son 7 yıl kuralına dikkat etmelisiniz. 

Eğer geçmişte Bağ-kur hizmetleriniz varsa isteğe bağlı Bağ-kur ödemeye karar vermeden önce SSK ve Bağ-kur hizmetlerinizi SGK memurlarına inceletmeniz ve buna göre karar vermeniz yerinde olacaktır.

Geçmişte hiç Bağ-kur hizmetiniz yoksa mevcut 5356 günün tamamı SSK ise gönül rahatlığı ile eksik 94 günü isteğe bağlı Bağ-kur ödeyerek tamamlayabilirsiniz. Bu durumda SSK emekliliğiniz açısından herhangi bir sorun çıkmaz.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK emeklilik sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com

Top