Geçmişte Bağ-Kur’dan ayrılan 56 yaşındaki bir vatandaşın tekrardan Bağ-Kur emeklisi olmasının yol ve yöntemi nedir? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı! - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

Geçmişte Bağ-Kur’dan ayrılan 56 yaşındaki bir vatandaşın tekrardan Bağ-Kur emeklisi olmasının yol ve yöntemi nedir? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!


Geçmişte Bağ-Kur’dan ayrılan 56 yaşındaki bir vatandaşın tekrardan Bağ-Kur emeklisi olmasının yol ve yöntemi nedir?

SORU:

Sayın Ali ÖZTÜRK; Kunduracılıkla Bağ-Kur’a 18/03/1994 yılında kayıt olan ve 14/7/1997 yılına kadar prim ödeyen 56 yaşındaki bir vatandaş, daha sonra maddi zayıflıklar nedeniyle prim ödeme gücünü ve işini kaybediyor. Bağ-Kur’ a prim borcu biriktiğinden, gelen tebliğ uyarınca ödeyip 14/7/1997 tarihinde terk yapıyor ve Terk işleminin nedeni maddi güçlüklerin olması, diğer bir neden ise yeşil karta müracaat etmek için Bağ-Kur’dan ayrılmış olmak şartından kaynaklanıyor. Askerlik süresini hizmetten saydırmadı. Şu anda iş gücü önemli ölçüde azalmış ve herhangi bir geliri yoktur. Yeşil karttan yararlanmak için mecburen Bağ-Kur’ dan ayrılan bu vatandaşın tekrardan Bağ-Kur emeklisi olmasının yol ve yöntemi hakkında bilgi verirseniz duacınız olacak/olacağım. Selam ve muhabbetlerimle saygılar sunarım. 

Abdurrahim E. 

CEVAP:

Abdurrahim bey; yukarıda durumunu açıkladığınız sigortalı için SSK emekliliği daha avantajlıdır.

Sadece 18/03/1994 - 14/7/1997 tarihleri arasında Bağ-kur hizmeti varsa çok az günü bulunuyor.

Bağ-kur emekliliği için 5400 gün prim ödemesi gerekir.  Oysa SSK'dan 3600 günle 60 yaşında emekli olabilir.

Bu durumda 5400 günden Bağ-kur emeklisi olmak yerine 3600 gün sayısını doldurarak SSK emeklisi olmaya çalışması daha mantıklıdır.

Mevcut Bağ-kur hizmetlerinin üzerine hemen SSK'lı bir işe girerek 3600 gün sayısını doldurmaya çalışsın.

Eksik günlerini 3600 güne tamamlamak için askerlik borçlanmasını da ödesin.

3600 gün ve 60 yaş şartını tamamladığında SSK'dan emekli olabilir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK emeklilik sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com

Top