Babamın 650 gün ödenmiş sigortası var kendisini hangi yolu izleyerek emekli edebilirim? - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

Babamın 650 gün ödenmiş sigortası var kendisini hangi yolu izleyerek emekli edebilirim?

SORU:

ALİ BEY MERHABA

BABAM 01.01.1952 DOĞUMLU.  1975 YILINDA İŞE BAŞLAMIŞ FAKAT YAKLAŞIK 300 İŞ GÜNÜNDEN SONRA İŞTEN AYRILMIS VE DEĞİŞİK YERLERDE 300 KÜSUR GUN DAHA CALISTI VE TOPLAM GÜN SAYISI 650 FALAN OLDU YAŞI NEDENİ ILE İŞ BULAMIYOR VE KENDIMIZ YATIRALIM DIYE DUSUNDUK 1080 GÜN OLMASI GEREKIYORMUS PRİM GÜN SAYISI

BEN HANGİ YOLU İZLEYEREK BABAMI EMEKLİ EDEBİLİRİM 24 AY ASKERLİK YAPTI BUNU BORCLANABILIRMI ? VE BORCLANABILIRSE 1080 GÜN PRİMİ DOLDURABILIRSE BABAMI YAŞINI DOLDURDUĞU ICIN EMEKLI EDEBILIRMIYIM.
 
NE YAPSAM PROPLEMİME BİR ÇÖZÜM BULAMADIM. UMARIM BANA YARDIMCI OLURSUNUZ. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
 
LÜTFEN YARDIMCI OLUN ALİ BEY CEVABINIZI BEKLİYOR OLACAĞIM.
 
İBRAHİM A.
 
CEVAP:
 
İbrahim bey öncelikle 1080 gün şartı diye bir şey yok. Eskiden öyle bir şart vardı. Hem 1080 gün şartı hem de  SSK isteğe bağlı sigorta kaldırıldı.
 
İsteğe bağlıya hemen başlayabilirsiniz fakat Bağ-kur olarak sayılır.
 
Babanızın yaş ve sigortalık süresi tamam fakat sadece 650 günü var.  İlk  işe girişi 08.09.1976'dan önce olduğu için 3600 günü olsaydı 3,5 yıl önce 55 yaşında emekli olacaktı. Fakat  3600 günü dolmadan SSK'dan emekli olması mümkün değil.
 
Babanızın emekliliği için aşağıda yazdığım yolu takip edin.
 
Mevcut 650 gün sigorta priminin üzerine 1230 gün  yani 3 yıl 5 ay isteğe bağlı Bağ-kur ödeyin. Asla fazlasını ödemeyin yoksa Bağ-kur kanunları devreye girer babanız SSK emeklisi olamaz.
 
Ardından isteğe bağlı Bağ-kur'u kapattıktan sonra 1000 gün SSK lı bir işte çalışmanız yeterli olacaktır. Son yedi yıl kuralına takılmamaya dikkat edin.
 
En son olarak babanız emekli olmasına bir kaç ay kala 2 yıl yaptığı askerliği borçlansın ve ödesin.
 
Askerlik borçlanması ile gelecek 720 gün ile 3600 dolacağından babanız emekli olacaktır.
 
Babanız için en kısa ve en mantıklı emeklilik yolu budur.


SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Top