SSK ve Bağ-kur primlerimi birleştirmek için ne yapmalıyım? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı! - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

SSK ve Bağ-kur primlerimi birleştirmek için ne yapmalıyım? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!


SSK ve Bağ-kur hizmet birleştirme işlemleri hk.

SORU:

SSK ve Bağ-kur primlerimi birleştirmek için ne yapmalıyım?

Elif Ünverdi


CEVAP

Elif hanım;  eğer emeklilik tarihinize 1 yıl ve daha az bir süre kalmışsa hizmet birleştirme talebinde bulunabilirsiniz.

Bu işlem için
; en son çalıştığınız işyerinin bağlı bulunduğu SGK müdürlüğüne yazılı bir dilekçe ile başvurarak Bağ-kur hizmetlerinizin SSK dosyasında birleştirilmesini talep edin. Hizmet birleştirme dilekçenizi elden almazlarsa iadeli taahhütlü posta yoluyla gönderin.


SSK bu talebinizi işleme aldığında Bağ-kur borcunuz yoksa Bağ-kur hizmetleriniz SSK'ya gider. Eğer Bağ-kur borcunuz varsa veya daha sonra tespit edilen vergi kayıtlarınız nedeniyle yeni borç çıkartılırsa bu borçlar ödenmeden Bağ-kur hizmetleriniz SSK'ya gitmez.

Hizmet birleştirme işlemlerinin emeklilik öncesi yapılması emeklilik başvurusu sonrası çıkabilecek bu ve benzeri sorunları baştan çözmek adına önemlidir.

Birden fazla Kurumda hizmeti bulunan sigortalıların emeklilik öncesi hizmet birleştirme talebinde bulunmaları menfaatleri icabıdır.

Emeklilik zamanınız geldiğinde daha önce hizmet birleştirme işlemi yaptığınız için emekli maaşınız hızlıca bağlanır.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com 

Top