Emeklilikte yaşı beklerken prim ödememek emekli aylığımı düşürür mü? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı! - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

Emeklilikte yaşı beklerken prim ödememek emekli aylığımı düşürür mü? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK emeklilik sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com

Emeklilikte yaşı beklerken prim ödememek emekli aylığımı düşürür mü? 

SORU:

Özel sektörde yönetici olarak görev yapmaktayım ssk günümü ve sigortalılık süremi doldurdum. Emekli olabilmek için yaş olarak 7 yıl gibi bir süre beklemem gerekiyor. Çalıştığım şirketten Eylül sonu gibi ayrılacağım ve çalışmayı düşünmüyorum. Yaşı beklerken prim ödememek emekli aylığımı düşürür mü? Eğer düşürüyorsa puantaj hesabına göre bir şirkete danışman olarak 5 gün gibi sigortalı gösterilip yüksek primden sigortalı gözükmek emeklilik hesabıma etki eder mi? cevabınız için teşekkür ederim.

CEVAP:

Emeklilikte yaşı beklerken SGK primimi ödememek ileride bağlanacak emekli maaşına iki şekilde etki eder.

Eğer geçmişte SSK primleriniz yüksekten yatmışsa kalan yıllar boş geçeceğinden – kardan zarar – edersiniz. Yani yüksekten priminiz yatmaya devam etseydi bağlanacak maaş daha da yüksek olurdu.

Eğer geçmişte SSK primleriniz asgariden yatmışsa kalan yıllarda – zarardan kar – edersiniz. Çünkü asgariden ödenen primler ileride bağlanacak emekli maaşını düşürüyor. Bu durumda asgari ücretle çalışmayı sonlandırmak daha mantıklı görünmektedir.

Yani sorunun cevabı SSK priminizin yüksektenten mi yoksa asgari ücretten mi yattığına bağlıdır.

Eğer hiç çalışmamaktansa yüksek ücretle puantaj usulü çalışma imkanınız varsa çalışın. Bu durum emekli aylığınıza olumlu etki yapacaktır.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK emeklilik sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com

Top