Eski yasa şartlarıyla emekli olmanın ve 15 yıl 3600 günden kıdem tazminatına hak kazanmanın yolu - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı! - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

Eski yasa şartlarıyla emekli olmanın ve 15 yıl 3600 günden kıdem tazminatına hak kazanmanın yolu - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!


Eski yasa şartlarıyla emekli olmanın ve 15 yıl 3600 günden kıdem tazminatına hak kazanmanın yolu hk.

SORU:

Merhaba 03.07.1972 doğumluyum. 15.11.1999 SSK girişliyim ve şu an 5660 gün primim var. Askerliği yatırırsam ne zaman emekli olabilirim? Birde kendi isdegimle işten ayrılırsam kıdem tazminatı alabilirmiyim? Özelde çalışıyorum teşekkürler.  Saygılarımızla..

Bayraktar K.

CEVAP:

Bayraktar bey; ilk işe giriş tarihiniz 08.09.1999 sonrası olduğu için eski yasa şartlarıyla emekli olma hakkını kazabilmeniz için ilk işe giriş tarihinizi 08.09.1999 ( dahil ) ve öncesine geri çekecek kadar askerlik borçlanması yapmanız gerekiyor.

Siz sadece 2 ay 7 gün yani 67 günlük askerlik borçlanmasıyla ( siz 3 ay borçlanın ) hem eski yasaya tabi olarak emekli olabilir hem de 15 yıl 3600 günden kendi isteğinizle işten ayrılıp kıdem tazminatına hak kazanabilirsiniz.

3 ay askerlik borçlanması yaparak ilk işe girişinizi 8 Eylül 1999 tarihinden önceye çekmeniz halinde 5975 günden 58 yaşında eğer   1 yıl askerlik borçlanması yapmanız halinde ise 5900 günden 57 yaşında SSK emeklisi olabilirsiniz.

Kıdem tazminatına hak kazanmak için ilk etapta 3 ay askerlik borçlanması yaparak en son çalıştığınız SGK müdürlüğünden kıdem tazminatı alabilir yazısı alabilirsiniz.

Emekli olmanıza yakın bir tarihte ise 9 ay daha askerlik borçlanması yaparak 57 yaşında emekliliğe hak kazanabilirsiniz.

Ödeme gücünüz varsa ve iki defa askerlik borçlanması süreciyle uğraşmak istemiyorsanız tek seferde 1 yıllık askerlik borçlanması ödeyebilirsiniz.

Hemen en son çalıştığınız SGK Müdürlüğüne giderek askerlik borçlanması talebinde bulunun ve çıkan borcu 1 ay içinde ödeyin. Borçlanma başvurusunu asgari ücrete yılbaşında gelecek zamdan etkilenmemek en geç 31 Aralık 2015 tarihine kadar yapmanızı tavsiye ediyorum.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK emeklilik sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com



Top