62 yaşında ve SSK girişi 1970 olan babam eksik prim günlerini borçlanarak emekli olabilir mi? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı! - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

62 yaşında ve SSK girişi 1970 olan babam eksik prim günlerini borçlanarak emekli olabilir mi? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!



Babam eksik prim günlerini borçlanarak emekli olabilir mi?

SORU:

Merhaba ; Babam 1953 doğumlu (62 yaşında) ve 1970 işe girişli (sigorta başlangıcı), fakat şuan toplam prim gün sayısı 2029, eksik prim günlerini borçlanıp emekli olabilir mi? Teşekkürler. 

Murat B.

CEVAP:

Murat Bey; geçmişte sigortasız boş geçen günleri borçlanarak kazanıp emekli olmak mümkün değildir. Sosyal güvenlik sistemimizde böyle bir uygulama yoktur.

Babanız 1970 SSK girişiyle 3600 günden hemen emekli olabilir. Mevcut 2029 gün hizmetinin üzerine 1571 gün daha gerekiyor.

Babanızın yurtdışı çalışması yoksa yalnızca askerlik süresini borçlanarak kazanabilir. Eğer askerlik yaptığı yılları hala borçlanıp ödememişse en geç 31.12.2015 tarihine kadar borçlanma talebinde bulunsun.

Muhtemelen 24 ay askerlik yapmıştır. 24 ay borçlanıp öderse 720 gün daha kazanır. Bu durumda 3600 günü doldurmak için 851 gün eksiği kalıyor. Bu eksiği ise bir şekilde SSK'lı bir işte çalışarak veya son 7 yıl kuralına dikkat etmek koşuluyla isteğe bağlı Bağ-kur ödeyerek doldurursa 3600 gün sayısını doldurduğu tarihte emekli olur.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK emeklilik sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com

Top