Vergi kaydı devam ettiği için askerlik yaptığı dönemde Bağ-kur primi ödenenlerin emeklilik durumu - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı! - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

Vergi kaydı devam ettiği için askerlik yaptığı dönemde Bağ-kur primi ödenenlerin emeklilik durumu - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yazdı!


Vergi kaydı devam ettiği için askerlik yaptığı dönemde Bağ-kur primi ödenenlerin emeklilik durumu hk. 

SORU:

Çok değerli sosyal güvenlik uzmanım.   23 mayıs 1967 doğumluyum     23  mayıs 2017 tarihinde emekliliğime hak kazanıyorum..5 0cak 1987 Bağ-kur girişliyim halen Bağ-kurluyum, Askerdeyken bile primlerim babam tarafından yatırılmış..Sanırım şu an net olarak 10.400 gün primim var..

 Sizden öğrenmek istediğim askerdeyken bile primlerim yattığı için, erken emeklilik şartlarına sahip miyim ? Askerliğime  eylül 1987 başladım işe girişim 5 ocak 1987 dir.. 

Askerdeyken primlerim yattığı için borçlanma yapamıyorum, Askerdeyken primlerim yattığı için emeklilik yaşını geriye çekme hakkına sahip olur muyum veya yaş olarak geriye çekilebilme imkanım var mı? 

Adnan Ö.

CEVAP:

Adnan bey, eğer 5 Ocak 1987 tarihinden beri kesintisiz vergi mükellefi ve Bağ-kurlu iseniz askerlik borçlanması yapma hakkınız bulunmamaktadır. Askerde iken vergi kaydınız devam ettiğiniz zaten Bağ-kur primleriniz ödenmiştir. Dolayısıyla aynı dönemin primini 2 defa ödeyemezsiniz.

Ayrıca askerde iken ödenen Bağ-kur primleriniz emeklilik hesabınızda dikkate alınmaktadır. Buna göre askerlik yaptığınız dönem dahil mevcut hizmetleriniz ile 50 yaşında 23.05.2017 tarihinde Bağ-kur'dan emekli olabilirsiniz.

Eğer askerlik yaptığınız dönemde Bağ-kur primleriniz ödenmeseydi 51 yaşında emekli olacaktınız. Askerlik yaptığınız dönemin primleri ödendiği için 1 yıl erken 50 yaşında emekli olacaksınız. Yani sizin durumuzda olanlar için herhangi bir hak kaybı söz konusu değildir.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK emeklilik sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com

Top