Çıraklık sigorta başlangıcının emekliliğe ne gibi faydası olur? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı! - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

Çıraklık sigorta başlangıcının emekliliğe ne gibi faydası olur? - Ali ÖZTÜRK Ekonomist yanıtladı!


Çıraklık sigorta başlangıcının emekliliğe ne gibi faydası olur?

SORU:

Ali bey merhaba; benim 1992 yılından çıraklık sigortam var başlangıç ama asıl sigortam 2002 yılındadır. 1980 doğumluyum çıraklık sigorta başlangıcının emekliliğe ne gibi faydası olur yada geriye dönük borçlanma yapıp sigortalılık başlangıcını geri çekebilir miyim? Normal şartlarda ilk sigortam askerden gelince yapıldı bu konuda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Saygılarımla... 

Bilal A.

CEVAP:

Bilal bey; erkek sigortalılarda staj başlangıcının emeklilik için faydası bulunmamaktadır. Dolayısıyla 1992 yılındaki staj başlangıcınız emekli olurken dikkate alınmaz. İlk defa normal SSK priminizin yattığı 2002 yılındaki başlangıcınız emeklilikte esas alınır.

2002 sigorta başlangıcıyla 7000 günden 60 yaşında emekli olabilirsiniz. 

Eğer 7000 gün sayısını dolduramazsanız bu defa 25 yıllık sigortalık süresi + 4500 günden yine 60 yaşında emekli olma hakkınız da bulunmaktadır.

2002 yılından önce yaptığınız askerlik süresini dilerseniz borçlanarak askerlik yaptığınız süre kadar gün kazanabilirsiniz. Askerlik borçlanması emekli olma yaşınızı öne çekmez sadece gün kazandırır.

Mevcut yasalar çerçevesinde geriye dönük borçlanma yaparak SSK girişini staj başlangıcına çekme imkanı bulunmamaktadır. 

Emeklilik için 60 yaşına kadar en az 4500 günü doldurarak SSK'dan emekli olabilirsiniz.

Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK emeklilik sorunlarınız için yazın:
emeklilikuzman@gmail.com

Top