İşsizlik ödeneğinin şartları nelerdir? - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

İşsizlik ödeneğinin şartları nelerdir?


İşsizlik ödeneğinin şartları


Soru: Bir önceki işimden 3600 gün primle kıdem tazminatı alarak ayrıldım. 2 yıldır çalıştığım işten çıkartılırsam veya haklı sebeple kendim ayrılırsam  işsizlik maaşı alabilir miyim? Kendim fesih etmem için nasıl bir yol izlemeliyim?

AYDIN

Cevap: Son üç yılda en az 600 gün prim ödemesi olan ve son 120 iş akdine bağlı olarak çalışan biri, iş sözleşmesini haklı bir nedenle fesih ederek işten ayrılması halinde, işsizlik ödeneği alabilir. İki yıldan beri aralıksız olarak çalışıyorsanız, iş akdinizi haklı bir nedenle fesih ederek ayrılmanız ve ayrılma tarihinden itibaren 30 gün içinde İŞKURA işsizlik ödeneği için başvurmanız halinde işsizlik ödeneği alabilirsiniz. Gerçek ücretle SGK’ya bildirilen ücretin farklı olması, yıllık ücretli izin kullandırılmaması, işçiye mobbing(psikolojik taciz) uygulanması, ücreti kanun veya iş akdine uygun olarak ödenmemesi vb. sebepler işçiye iş akdini haklı olarak fesih etme hakkı verir.  

Ekrem SARISU - POSTA

Top