Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı alabilir miyim? - 56 gün önceden dilekçe vermem gerekiyor mu? - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı alabilir miyim? - 56 gün önceden dilekçe vermem gerekiyor mu?

 

 

Tazminat için işverene ihbar önelinde bulunmam gerekiyor mu?


Soru: 1980 doğumluyum. İlk sigorta başlangıç tarihim Aralık 1998 ayıdır. Haziran 2014’den beri çalıştığım işyerinden ayrılmak istiyorum. Kıdem tazminatı ve ihbar tazminatı alabilir miyim? 56 gün önceden dilekçe vermem gerekiyor mu?

 Celil TEZCAN

Cevap: Emekli olmak için aranan şartlardan yaş dışındaki şartları sağlayanlar işlerinden kıdem tazminatı alarak ayrılabiliyor. Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz.  15 yıldan fazla sigortalılık süreniz olduğundan, 3600 gün priminiz varsa işinizden kıdem tazminatı alarak ayrılabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken SGK’dan alacağınız “kıdem tazminatı alabilir yazısı” nı işverene ibraz etmekten ibarettir. İşverene ihbar önelinde bulunmanız gerekmiyor.

Ekrem SARISU - POSTA

Top