İkinci bir işte çalışmak ne gibi bir avantaj sağlar? - Sezgin ÖZCAN yazdı! - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

İkinci bir işte çalışmak ne gibi bir avantaj sağlar? - Sezgin ÖZCAN yazdı!

http://www.emeklilikhaber.com/yazi/ssk-ve-bag-kur-emeklilik-hesaplama-2/

İkinci bir işte çalışmak ne gibi bir avantaj sağlar?

Doğum tarihim 30 Temmuz 1976. Mahkeme kararı ile 1 Temmuz 1975 olarak değişti (gerçek doğum tarihim). Meslek lisesi SSK giriş tarihim 1 Ekim 1991, adıma ilk prim yatırılan tarih 1 Kasım 1993. Prim gün sayım 6500. Ayrıca ikinci bir işte akşamları çalışıyorum ve dört gün sigortalı olarak gözüküyorum. Ne zaman emekli olurum? Ekstra işte çalışmam ve dört gün sigortalı olarak gözükmem bana ne gibi bir avantaj sağlar? Metin Bilgin
Sigorta başlangıcınız, adınıza ilk defa prim yatırılmaya başlanan 1 Kasım 1993 tarihi kabul edilir. Emeklilik için 25 yıl sigortalılık süresi, 5675 prim günü ve 54 yaş şartlarına tabi olursunuz. Yaş düzeltmeniz, ilk defa sigortalı olduğunuz tarihten sonra yapıldıysa, düzeltme öncesi doğum tarihiniz dikkate alınır. 54 yaşınızı doldurduğunuzda da emekli olmaya hak kazanırsınız. 30 gün sigortalı gösterildiğiniz aylar için ikinci işte çalıştığınız günler prim gününüze ilave edilmez. Ancak bildirilen prime esas kazançlarınız, asıl işinizde bildirilen prime esas kazançlarınıza ilave edilir. Prime esas kazancınız artacağından, emekli aylığınıza olumlu yansır.

60 yaşınız dolduğunda emekli olabilirsiniz
Öğretmenim. 3 Ağustos 1978 doğumluyum. 3 Ağustos 1996’dan sonra 1 ay SSK sigortam çıkıyor. Öğretmenliğe başlangıcım 25 Eylül 2000. Ne zaman emekli olabilirim? Herkes farklı bir şey söylüyor. Cahit Türk
Bir aylık SSK sigortanız, 15 Ekim 2000’de başlayan Emekli Sandığı iştirakçiliğinizi sadece bir ay geri götürür ve emeklilik şartlarınız değişmez. 25 yıl fiili hizmet süresi ile 60 yaşınızı dolduracağınız 3 Ağustos 2038 tarihinde emekli olmaya hak kazanırsınız.

Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Top