Sigorta başlangıç tarihi nedir? - Prim borcum yok - Ne zaman emekli olabilirim? - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

Sigorta başlangıç tarihi nedir? - Prim borcum yok - Ne zaman emekli olabilirim?

 

 

Sigorta başlangıç tarihi nedir?


Soru: 10 Kasım 1963 doğumluyum. SSK başlangıç tarihim 5 Mayıs 1990 ancak prim ödemesi 1991’de başlamış. SSK’ya 2700 gün, 1100 günde Bağ-Kur prim ödemem var. Prim borcum yok. Ne zaman emekli olabilirim?

Baki KAYADELEN

Cevap: Sigorta başlangıç tarihi kişi adınıza ilk defa Sosyal Güvenlik Kurumuna(SGK’ya) çalışma süresi bildirilen gündür. Bu nedenle sigorta girişi bildirilip, çalışma suresi bildirilmeyen kişinin sigortası başlamış sayılmaz.


Dolayısıyla emeklilik şartlarınız 1991’de adınıza ilk defa çalışma süresi bildirilen tarihe göre belirlenecektir. 25 yıllık sigortalılık sürenizi doldurmuş olup, yaş sorunuzda olmadığından, 1991’de adınıza ilk defa 23 Mayıs’tan önce çalışma süresi bildirilmişse, 1725 gün daha prim ödeyerek priminizi 5525 güne tamamlayacağınız tarihte, adınıza ilk defa 23 Mayıs’tan sonra çalışma süresi bildirilmişse, 1800 gün daha prim ödeyerek priminizi 5600 güne tamamlayacağınız  tarihte emekli olabilirsiniz.


Ayrıca 3600 günden fazla priminiz olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de, 60 yaşınızı dolduracağınız 10 Kasım 2023’de emekli olmanızda mümkün.


Ekrem SARISU - POSTA

Top