Silinen Bağ-kur prim günlerinizi tekrar geri kazanma hk. - ali öztürk ekonomist emeklilik danışmanlık
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK DANIŞMANLIĞI
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Danışmanlık Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

BU YAZIYI ARKADAŞLARINIZA TAVSİYE EDİN!

Silinen Bağ-kur prim günlerinizi tekrar geri kazanma hk.

Silinen günlerinizi tekrar kazanabilirsiniz

Soru: 1964 doğumluyum. 1990 yılında Bağ-Kurlu olup 2012’de vergi dairesi kaydımı borçtan dolayı resen kapattı. “22 yıl Bağ-Kurun var” dediler. Ne zaman nasıl emekli olabilirim?

Ergun DEMİRCİOĞLU

Cevap: Faaliyetinize devam ediyorsanız vergi borcundan dolayı vergi dosyası kapatılmaz. Muhtemelen prim borcunuz vardı,  prim borcunuzdan dolayı Bağ-Kur sigortalılığınız durdurulup, prim borcunuz silinmiştir.  Durdurulan sigortalılık sürelerinin primi güncel değerleri üstünden ödenerek kaybedilen sigortalılık süreleri tekrar kazanabiliyor. Bu işleme “İHYA” işlemi deniyor. İhya yoluyla kaybettiğinizin günleri tekrar kazanmanız halinde, 22 yıl Bağ-Kurunuz olacaktır. Bu durumda bundan sonra prim ödemeseniz de, 2022’de 58 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.  Askerliğiniz sigorta başlangıcından önce olmalı. Ayrıca askerliğinizi(18 ay kabul edilmiştir) borçlanıp, ayrıca 18 ay daha prim ödeyerek toplam prim ödemenizi 25 tam yıla tamamlayacağınız tarihte emekli olmanızda mümkün.


Ekrem SARISU - POSTA

Top